Izvor:
26.06.2016 u 02:31
0

BROJ NEZADOVOLJNIH RASTE: Više od DVA MILIONA Britanaca traži NOV REFERENDUM!

Više od dva miliona Britanaca do sada je potpisalo peticiju za održavanje novog referenduma nakon što su na referendumu 23. juna prevagu odneli glasovi za izlazak iz EU, objavljeno je danas na zvaničnom sajtu bitanskog parlamenta. U jednom trenutku, sajt se srušio zbog navale ljudi koji su želeli da dodaju svoje ime toj inicijativi, prenosi AFP.

Peticija, koju imaju pravo da podrže samo državljani Britanije i oni koji imaju dozvolu stalnog boravka u toj zemlji, toliko je popularna da ju je do 15 časova danas potpisalo 1.580.220 ljudi.

Broj potpisnika veoma brzo raste, a u jednom trenutku je samo za minut porasla za čak 1.000 potpisa, preneo je Rojters.

Pozivamo vladu u Londonu da primeni pravilo po kojem, ako je broj glasača za ili protiv manji od 60 odsto, a izlaznost manja od 75 odsto, treba održati novo glasanje – naveli su organizatori peticije.

Na referendumu po pitanju izlaska Velike Britanije iz EU pobedile su pristalice Bregzita sa 52 odsto glasova.

Tanjug
Foto: Twitter/RT_com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter