Izvor:
26.06.2016 u 02:58
0

JOŠ JEDAN REFERENDUM: „Krajnje je vreme da i mi napustimo TITANIK KOJI TONE!“

Jedna parlamentarna ekstremnodesničarska slovačka stranka objavila je danas da će početi da sakuplja potpise za održavanje referenduma o izlasku Slovačke iz Evropske unije, po ugledu na Veliku Britaniju koja je na referendumu izabrala da napusti evropski blok.

Krajnje je vreme da i Slovačka napusti Titanik koji tone – napisao je Marjan Kotleba, vodja ektstremističke Narodne stranke naša Slovačka, na svom Fejsbuk profilu.

On je najavio da će stranka već od ponedeljka početi da ostvaruje svoja izborna obećaja i da sakuplja potpise onih koji su za referendum o izlasku Slovačke iz EU.

Slovačka, zemlja od 5,4 miliona stanovnika koja je ušla u EU 2004. i u evrozonu pet godina kasnije, preuzima 1. jula rotirajuće šestomesečno predsedavanjem Unijom.

Na parlamentarnim izborima u martu Kotlebina stranka je ojačala i osvojila 14 mesta od ukupno 150 u parlamentu u kome dominira levi centar.

Kotleba je bio u žiži pažnje javnosti zbog rasističkih izjava, posebno protiv Roma, i marševa na kojima su njegove pristalice odevene u tamne uniforme koje podsećaju na fašiste iz 1930-ih i 1940-ih godina.

Beta
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter