Izvor:
30.09.2017 u 21:46
0

ERDOGAN IZNEO OZBILJNE OPTUŽBE: Izraelski Mosad imao ulogu u referendumu Kurda!

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan tvrdi da je izraelska obaveštajna agencija Mosad imala ulogu u referendumu za nezavisnost iračkog Kurdistana što, kako je danas ocenio, dokazuje mahanje izraelskim zastavama tokom proslave pobede glasa "za" otcepljenje.

Obraćajući se putem televizije, Erdogan je rekao da je Tursku ražalostilo "da vidi da pojedini irački Kurdi pozdravljaju referendum o nezavisnosti izraelskim zastavama".

"To pokazuje jednu stvar, da ova administracija (na severu Iraka) ima istoriju sa Mosadom, oni idu ruku pod ruku", rekao je Erdogan u Erzurumu u istočnoj Turskoj.

Izrael je jedina zemlja koja je otvoreno podržala "nezavisnost kurdske države", a premijer Benjamin Netanijahu podržao je "legitimne napore kurdskog naroda da steknu svoju državu", podseća AFP.

Irački Kurdi većinom glasova podržali su referendum o nezavisnosti, održan u ponedeljak, čime su isporovocirali susedne zemlje, među kojima i Tursku, koja strahuje da bi rezultati glasanja mogli da obnove regionalni konflikt.

Ankara je zbog referenduma obećala ekonomske, bezbednosne i političke korake, ali nije precizirala koje, a turski predsednik Redžep Tajip Erdogan kazao je da bi Turska mogla da obustavi trgovinu preko granice, kao i da će se Kurdi suočiti sa glađu.

Izvor:Tanjug.rs
Foto:Twitter/SputnikInt

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter