Izvor:
01.10.2017 u 01:21
0

SRUŠIO SE AVION U KONGU:Poginulo 12 članova posade!

Teretni vojni avion srušio se danas u blizini prestonice Demokratske Republike Konga, Kinšase, pri čemu je poginulo svih 12 članova posade, saopštio je ministar odbrane Konga Krispin Atama Tabe.

"Potvrđujem da se jutros srušio vojni avion. Svih 12 članova posade je poginulo", rekao je Tabe, prenosi Rojters.

Prema rečima vojnog zvaničnika koji je bio očevidac incidenta, teretni avion se zapalio ubrzo nakon što je poleteo sa aerodroma N''džili u Kinšasi i srušio se u obližnjem rezervatu Nsele koji je pod kontrolom vojske.

Isti, neimenovani zvaničnik naveo je da su među poginulima i državljani Konga i strani državljani.

Pozivajući se na neimenovani izvor u vojsci Konga, AFP navodi da među poginulim članovima posade ima Rusa i da je avion prevozio dva vozila i oružje, kao i "od 20 do 30 osoba".

Međutim, direktor aerodroma u Kinšasi Džordž Tabora rekao je francuskoj agenciji da u avionu nije bilo putnika, već samo članova posade, ali nije precizirao koliko ih je bilo niti koje su nacionalnosti.

Zaposleni u vazduhoplovnoj službi Konga rekao je da je reč o avionu "Antonov 12" koji je krenuo ka istočnom gradu Bukavu.

Za sada se ne zna da li je na zemlji neko poginuo ili povređen.

Vojnici nisu dozvolili novinarima da se približe mestu nesreće, ali se mogao videti dim nekoliko kilometara odatle, rekao je Rojtersov očevidac.

Avionske nesreće su relativno česte u Kongu zbog slabih bezbednosnih standarda, navodi britanska agencija uz napomenu da je svim komercijalnim aviokompanijama iz te zemlje zabranjeno poslovanje u Evropskoj uniji.

Izvor:Tanjug.rs
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter