Izvor:
27.06.2016 u 15:10
0

TRAGEDIJA: U vazdušnom udaru UBIJENO 25 dece!

Najmanje 25 dece je poginulo u vazdušnim napadima na gusto naseljena područja grada al-Kurija na istoku Sirije, saopštio je danas UNICEF.

Pozivajući se na svoje lokalne partnerske organizacije u Siriji, UNICEF navodi da su lokalni zdravstveni radnici prijavili da su ispod ruševina al-Kurije, u provinciji Deir al-Zor, koja je uglavnom pod kontrolom takozvane Islamske države, izvlačili tela poginule dece.

"Tri napada su izvršena na gusto naseljena područja, uključujući džamiju tokom molitve. UNICEF najoštrije osuđuje te napade i poziva sve strane u konfliktu da čuvaju decu", saopštila je organizacija UN-a.

Sirijska opservatorija za ljudska prava je u subotu objavila da je u vazdušnim napadima na al-Kuriju, koje su izveli avioni sirijske vojske ili ruski avioni, poginulo desetak ljudi, preneo je Rojters.

Provincija Deir al-Zor povezuje de fakto prestonicu IS-a u Siriji, Raku, sa teritorijom koju ta grupa kontroliše u Iraku.

Izvor:Tanjug
Foto:Twitter/Al Jazeera Balkans

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter