Izvor:
07.10.2017 u 12:50
0

SPREČENA KATASTROFALNA NESREĆA U PARIZU: Optužba trojici islamskih ekstremista! (foto)

Zbog pokušaja napada na zgradu u bogatom pariskom kvartu biće optužena trojica muškaraca od kojih su dvojica osumnjičeni islamistički ekstremisti, izjavio je tužilac Fransoa Molen.

Molen, koji je tužilac za terorizam, izjavio je da razlog zbog kog je stan u 16. pariskom arondismanu bio meta ostaje nepoznat pošto još nisu pronađeni dokazi koji mogu da povežu ovaj slučaj sa Islamskom državom, prenosi AFP.

Velika eksplozija sprečena je u subotu ujutru kada je jedan od stanovnika pronašao četiri boce sa gasom i "velike količine" benzina prosute u hodniku zgrade u 4:30 ujutru.

– Jačine eksplozije mogla je da izazove ogromnu štetu – rekao je Molen na konferenciji za novinare u svom prvom obraćanju povodom ovog slučaja.

Koristeći DNK pronađenu na licu mesta, uključujući i mobilni telefon koji je trebalo da služi kao detonator, policija je uhapsila šest osoba.

Od tada su tri osobe oslobođene dok će ostala trojica biti optužena za pokušaj ubistva i pripadnost terorističkoj grupi, od kojih su dvojicu bezbednosne službe već označile kao osumnjičene islamske ekstremiste.

Takođe, u toku vikenda, 29-godišnji Tunišanin usmrtio je dve osobe sa kojima je bio u srodstvu na glavnoj železnickoj stanici u Marseju, pre nego što su ga oborili vojnici koji su tu patrolirali.

Islamska država je preuzela odgovornost za taj napad, ali francuski istražitelji nisu pronašli nikakvu povezanost između ubice i te džihadističke grupe.

U Francuskoj se od 2015. dogodio veliki broj terorističkih napada u kojima je poginulo više od 200 ljudi.

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter