Izvor:
11.10.2017 u 14:51
0

POŽAR GUTA KALIFORNIJU: Poginulo najmanje 17, nestalo oko 150 osoba!

U požarima u Kaliforniji, koji se šire velikom brzinom, do sada je stradalo 17 osoba, 150 se vodi kao nestalo, a uništeno je oko 1.500 kuća, vinarija i drugih struktura, saopštila je danas državna vatrogasna služba.

Požar je zahvatio više od 46.500 hektara zemlje od nedelje kada je izbio i brzo se proširio zahvaljujući suvom vremenu i jakom vetru, prenosi Rojters.

Više od 90.000 domova i firmi u okruzima Sonoma i Napa ostalo je bez struje, a dovod gasa je prekinut u 28.000 domova.

Severno od san Franciska vatra je u potpunosti spržila kuće u nekoliko naselja.

U gradu Santa Rosa veliku štetu pretrpeo je hotel Hilton, a uništen je i mobilni park.

Desetine hiljada ljudi bilo je primorano da se evakuiše iz svojih kuća, a škole i najmanje dve bolnice bile su primorane da se privremeno zatvore u okrugu Sonoma.

U okrugu Napa kažu da je još rano proceniti materijalnu štetu, a najmanje četiri vinarije su pretrpele totalne ili ogromne gubitke, a devet je oštećeno.

Pre požara obrano je 90 odsto ovogodišnjeg roda grožđa, pre svega vrste koja se koristi za pravljenje vina Kaberne Suvinjon.

Guverner Kalifornije proglasio je vanredno stanje u okruzima Napa, Sonoma i pet drugih.

Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter