Izvor:
14.10.2017 u 01:38
0

Vojska SAD pooštrava ponašanje prema Iranu!

Vojska SAD saopštila je danas da vrši reviziju svih bezbednosnih saradnji i planova kako bi podržali novu strategiju predsednika SAD Donalda Trampa prema Iranu.

"Tražimo nova područja gde ćemo sarađivati sa saveznicima kako bismo pojačali pritisak na iranski režim, neutrališemo njihov destabilizujući uticaj i obudzdamo agresnivne demonstracije snage, pogotovo podrške za terorističke grupe i ekstremiste", saopštio je danas portparol Pentagona, major Ejdrien Renkin Gelovej, prenosi Rojters.

Američki predsednik Donald Tramp odbio je večeras da potvrdi da Iran postupa u skladu sa nuklearnim sporazumom iz 2015. godine i upozorio da bi mogao da ga ukine.

Tramp je ocenio da se Iran ne drži duha sporazuma o nuklearnom naoružanju i najavio novu strategiju prema toj zemlji.

"Objavljujem da ne možemo i nećemo dati tu potvrdu", poručio je Tramp.

Tramp je rekao da će SAD uskratiti put Irana ka razvoju nuklearnog oružja, preneo je AP.

Obraćajući se u Beloj kući, Tramp je najavio da će njegova administracija pokušati da se suprotstavi "destabilizujućim aktivnostima" te zemlje i da će uvesti dodatne sankcije Iranu kako bi zaustavila, kako tvrdi, to što oni finansiraju teroriste.

On je najavio oštrije nove sankcije iranskoj Revolucionarnoj gardi.

Američki predsednik ponovio je da je sporazum sa Iranom "jedan od najgorih" u američkoj istoriji, prenosi AFP.

Happytv.rs/Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter