Izvor:
15.10.2017 u 02:17
0

Raka: Dogovorena evakuacija i stranih i sirijskih boraca ID!

I sirijski i strani borci Islamske države (ID) biće evakuisani iz svog donedavnog uporišta Rake u Siriji, u skladu sa dogovorom u čijem su postizanju učestvovali plemenski lideri, rekao je danas lokalni zvaničnik.

Omar Aluš, istaknuti zvaničnik Civilnog saveta Rake, rekao je da je postignut dogovor kojim se borcima ID omogućuje da napuste taj grad, nad kojim su Sirijske demokratske snage, uz podršku SAD, na pragu da uspostave kontrolu, prenosi AFP.

"I strani borci obuhvaćeni su dogovorom", naveo je on.

Ranije danas, koalicija koju predvode SAD saopštila je da stranim džihadistima koji su se borili za Islamsku državu u Raki neće biti dozvoljeno da napuste taj grad zajedno sa sirijskim borcima ID.

Sirijska Opservatorija za ljudska prava prethodno je saopštila da su svi sirijski borci Islamske države napustili Raku, nekadašnji bastion džihadista na istoku Sirije.

Opservatorija sa sedištem u Londonu je izvestila da su oni Raku napustili sa svojim porodicama uputivši se na nepoznata odredišta, a da su u toku i pripreme za polazak stranih boraca.

Kako je prethodno preneo Rojters, pozivajući se na portparola koalicije koju predvode SAD u Siriji Rajana Dilona, u Raki se u poslednja 24 časa oko 100 boraca Islamske države predalo i "uklonjeno je iz grada".

Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter