Izvor:
29.06.2016 u 17:48
0

AMBASADORKA AUTOMOBILOM PREGAZILA DEČAKA: Evo šta je poklonila porodici za UTEHU!

Američke vlasti su saopštile da su obezbedile kompenzaciju za kamerunsku porodicu čiji je sedmogodišnji sin poginuo kad ga je udario automobil u pratnji američke ambasadorke u Ujedinjenim nacijama Samante Pauer, a kompenzacioni paket uključuje od novca pa sve do krava.

Incident se dogodio u aprilu, kad je Pauerova bila u poseti prvim linijama fronta u borbi protiv terorističke organizacije Boko Haram, prenela je agencija AP.

Dok su putovali prema udaljenom kamerunskom gradu Moloko, jedan blindirani džip iz pratnje Samante Pauer prvi punoj brzini udario sedmogodišnjeg Birvea Tusema, koji je istrčao na put, i na licu mesta ga ubio.

Pauerova se istog dana vratila u selo gde živi Birveova porodica i tokom napetog i emotivnog susreta je obećala kompenzaciju za gubitak dečakovog života.

Stejt dipartment je saopštio da će porodici ubijenog dečaka biti isplaćen jedan milion centralnoafričkih franaka, što je oko 1.700 dolara. Pored toga, kamerunska vlada, humanitarne organizacije prisutne u toj zemlji i UN su obezbedili još pet miliona franaka, pa će porodica ukupno dobiti nešto više od 10.000 dolara.

Pored novca, američka vlada je za porodicu dečaka obezbedila dve krave, više stotina kilograma brašna, crvenog luka, pirinča, soli i šećera, kao i nekoliko kartona ulja i sapuna, navodi Stejt dipartment, dodajući da će u selu biti iskopan bunar sa pijaćom vodom.

Portparol Stejt dipartmenta Džefri Lori je izjavio da "kompenzacioni paket odražava lokalne običaje, kao i potrebe porodice i sela".

Izvor:Tanjug
Foto:Twitter/GreenhalghSarah

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter