Izvor:
29.04.2016 u 22:06
0

BIVŠI ČUVAR U AUŠVICU: „Želim da kažem da sam DUBOKO POTRESEN…“

Bivši čuvar u nacističkom koncentracionom logoru Aušvic Rajnhold izjavio je danas na suđenju pred sudom u Nemačkoj da se stidi što je bio čuvar u tom logoru smrti i da je znao šta se u njemu dešava, ali nije preduzeo ništa da bi to zaustavio.

Haning (94) je na sudu u gradu Detmold danas rekao da nikome nije pričao o vremenu koje je proveo kao čuvar u Aušvicu, od januara 1942. do juna 1944, pa čak ni svojoj porodici, ali je istakao kako želi da iskoristi priliku da se na suđenju izvini, prenela je agencija AP.

Želim da kažem da sam duboko potresen zbog toga što sam bio deo takve kriminalne organizacije. Stidim se što sam svedočio nepravdi, a nikad nisam preduzeo ništa povodom toga. Izvinjavam se zbog svojih dela. Veoma mi je žao – rekao je Haning.

Optužnica protiv Haninga sadrži 170.000 tačaka za saučesništvo u ubistvu.

Tanjug
Foto: Twitter/hairydel/mgd_1970

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter