Izvor:
30.06.2016 u 00:44
0

PREPOŠTENI SIRIJAC ODUŠEVIO NEMCE: Evo šta je ovaj 25-godišnjak uradio!

Sirijski migrant osvojio je srca mnogih pošto je pronašao veliku količinu novca u polovnom ormanu i taj novac odneo u policiju u Nemačkoj.

Muhanad M. pronašao je 150 hiljada evra malo pošto se uselio u nov stan u Mindenu. Ovaj 25-godišnjak iz Sirije uspeo je da opremi stan polovnim nameštajem iz dobrotvornih prodavnica i udruženja, a jedna od donacija bio je i polovni orman.

Dok ga je čistio, Muhanad je pronašao tajnu pregradu između dve zašrafljene drvene ploče. Tu je pronašao štedne knjižice vredne 100 hiljada evra i još 50.000 evra u gotovini.

To su sve bile novčanice od po 500 evra. Mislio sam da je lažni novac – rekao je on za nemački Bild.

Zatim je na internetu potražio savete kako da proveri verodostojnost novca i uverio se da su novčanice stvarne. Javio je službenicima zaduženim za izbeglice koji su obavestili policiju. Objasnio im je da mu vera brani da zadrži taj novac za sebe.

Alah mi nikada ne bi dozvolio da svoje interese finansiram tuđom imovinom – rekao je Muhanad.

Policija trenutno pokušava da uđe u trag vlasniku novca.

Ovaj mladić postupio je primereno i zaslužuje veliko poštovanje – rekao je PR nemačke policije i dodao da se dešava da se policiji predaju manji iznosi novca, ali ovolika količina je apsolutni izuzetak.

Muhanad je stigao u Nemačku u oktobru prošle godine. Ostatak njegove porodice ostao je u Siriji, u kojoj je građanski rat uništio veći deo zemlje od 2011. godine. Muhanad će dobiti tri odsto vrednosti pronađenog novca, kao nagradu, piše britanski Independent.

HappyTv.rs
Foto: Twitter/BILD_Ruhrgebiet

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter