Izvor:
19.10.2017 u 00:13
0

Berluskoni dao podršku referendumu o autonomiji Lombardije!

Bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni danas je stao iza neobavezujućeg referenduma o autonomiji svog rodnog regiona Lombardije, iako je rekao da nije siguran da on lično može da glasa.

Berluskoni se priključio predsedniku lokalne vlade Lombardije, Robertu Maroniju, kako bi iskazao svoju podršku autonomiji ovog regiona, prenosi AP.

Lombardija, kao i susedni Veneto, glasaće u nedelju za veću autonomiju.

Na pitanje da li on sam planira da glasa, Berluskoni je kazao da je pitao u vezi s tim svoje advokate i da još nije siguran u odgovor na to pitanje.

Maroni se nada da će u nedelju osvojiti većinu potvrdnih glasova koji bi mu dali političku težinu u pregovorima sa Rimom kako bi dobio više ovlašćenja za Lombardiju, uključujući oblast bezbednosti i imigracije, kao i veću poresku kontrolu.

"Mi se nadamo da će ovaj referendum imati velikog uspeha", kazao je Berluskoni.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter