Izvor:
19.10.2017 u 02:06
0

ROGOZIN IZAZIVA AMERE? Rusija proizvodi najbolje vojne avione na svetu!

Rusija proizvodi najbolju vojnu avijaciju na svetu u odnosu cene i kvaliteta, koja se dokazala tokom operacije u Siriji, smatra potpredsednik Vlade Rusije Dmitrij Rogozin.

„Smatram da mi sada pravimo najbolju vojnu avijaciju na svetu, jer je odnos cene i kvaliteta apsolutno u našu korist. A u Siriji smo u potpunosti pokazali šta umemo“, rekao je Rogozin.

Šef administracije Kremlja Sergej Ivanov izjavio je 30. septembra 2015. godine da je sirijski predsednik Bašar el Asad zatražio od Rusije vojnu pomoć. Predsednik Rusije Vladimir Putin podneo je Savetu Federacije predlog da se usvoji rezolucija o saglasnosti da se kontigent ruskih oružanih snaga koristi u inostranstvu. Savet Federacije jednoglasno je podržao predlog predsednika. Vojni cilj operacije je vazdušna podrška sirijskim vladinim snagama u njihovoj borbi protiv terorističke grupe ID.

U skladu sa odlukom Vrhovnog komandanta Oružanih snaga Ruske Federacije Vladimir Putina, avioni ruskog vazduhoplova istog dana su započeli vazdušnu operaciju izvođenjem ciljanih napada na kopnene ciljeve terorista ID-a na teritoriji Sirijske Arapske Republike.

Izvršavanje borbenih zadataka dodeljeno je borbenoj grupi Vojno-kosmičkih snaga Rusije, u koju je ušlo više od 50 aviona i helikoptera.

U sastav vazduhoplovne grupe ruske avijacije u Siriji ušli su bombarderi Su-24M i Su-34, bombarderi dugog dometa Tu-22M3, jurišni avioni Su-25SM, višenamenski lovci Su-30SM i Su-35S i helikopteri Mi-24 i Mi-8AMTŠ. Osim toga, korišćeni su i sredstva za svemirsko izviđanje i bespilotne letelice.

Happytv.rs/Sputnjik Srbija
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter