Izvor:
21.10.2017 u 13:24
0

ŠPANSKA VLADA: Danas o konkretnim planovima za preuzimanje kontrole nad Katalonijom! (foto)

Rahoj je odbio da potvrdi da li sporazum sa opozicionim socijalistima uključuje planove za održavanje regionalnih izbora u Kataloniji u januaru.

Španski premijer Marijano Rahoj najavio je da će njegova vlada danas objaviti konkretne mere o planovima za preuzimanje kontrole nad Katalonijom, pošto je dobio podršku vodećih opozicionih stranaka u Španiji.

Rahoj je odbio da potvrdi da li sporazum sa opozicionim socijalistima uključuje planove za održavanje regionalnih izbora u Kataloniji u januaru, kao što je ranije najavio njihov predstavnik.

Cilj je dvostruk: povratak legaliteta i obnova normalnog funkcionisanja institucija, rekao je Rahoj koji će danas održati vanrednu sednicu vlade kako bi se započelo sa sprovođenjem najavljenog plana.

To će biti prvi put da se centralna vlada Španije u Madridu poziva na član 155 Ustav kako bi rasformirala regionalnu vladu i sazvala nove izbore, navodi Rojters.

Telegraf
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter