Izvor:
26.10.2017 u 02:00
0

Nemačka: Oduzeta velika količina oružje i municije!

Berlinska policija oduzela je veliku količinu oružja i municije u četiri racije, koje su bile usmerene na potragu za muškarcem navodno povezanim sa takozvanom Islamskom državom.

U saopštenju policije navodi se da je u toku noći uhapšen državljanin Nemačke (40) turskog porekla i da bi u toku dana trebalo da se pojavi pred sudijom, prenosi AP.

Osumnjičeni je ranije bio osuđen za kršenje zakona o oružju i posećivao je džamiju koja je bila pod nadzorom državne bezbednosti, rekla je portparolka tužilaštva Silke Beker.

"Postalo je jasno da je osumnjičeni mogao da ima islimističku pozadinu i islamističku vezu u najširem smislu te reči", rekla je ona, prenosi Rojters.

Racije su pokrenute nakon istrage koja je počela još u junu, a portparol policije Vinfrid Vencel kazao je da je policija tokom racije pronašla pištolje, puške i 20 do 30 kutija sa municijom i da je osumnjičeni posećivao džamije koje su za vlasti bile od "posebnog interesa".

Happytv.rs/Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter