Izvor:
02.07.2016 u 13:37
0

PENTAGON POTVRDIO: Ubijena su dva komandanta ISLAMSKE DRŽAVE!

Pentagon je saopštio da su snage koalicije na čelu sa SAD u vazdušnom napadu blizu Mosula na severu Iraka ubile dvojicu visokih zvaničnika Islamske države.

To je u petak saopštio portparol Pentagona Piter Kuk, koji je naveo da su u pitanju Basim Muhamad Ahmad Sultan al-Bahari i Hatim Talib al-Hamduni, preneo je AP.

Kuk je izjavio da je Al-Bahari nekada bio član Al Kaide i da je nadgledao osvajanje Mosula od strane džihadista IS u junu 2014. i kasnije uspostavljanje zakona Islamske države na toj teritoriji.

Za Al-Hamdunija je rečeno da je bio komandant IS u Mosulu.

Kuk je naveo da će uklanjanje ove dvojice lidera IS pomoći dok iračke i koalicione snage nastavljaju pripreme za preuzimanje Mosula od islamista.

Tanjug
Foto: Wikimedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter