Izvor:
02.07.2016 u 19:28
0

NEMCI VELIKODUŠNI: Treba da ponudimo državljanstvo mladim Britancima

Nemačka bi trebalo da ponudi državljanstvo mladim Britancima koji žive u Nemačkoj, s obzirom na to da su na referendumu 23. juna stariji glasači u Engleskoj i Velsu presudili da ishod prevagne u korist izlaska Velike Britanije iz Evropske unije, izjavio je danas nemački ministar privrede Zigmar Gabrijel.

Na tom referendumu je 52 odsto glasača podržalo Bregzit, a 48 odsto ostanak u Uniji, što je podelilo Britaniju na mlade protiv starijih, a Englesku i Vels protiv Škotske i Severne Irske, preneo je Rojters.

Iz tog razloga ne bismo smeli samo da podignemo most prema ostrvu – rekao je Gabrijel na evropskoj konferenciji svoje Socijal-demokratske partije (SPD) u Berlinu.

Gabrijel, koji je takođe vicekancelar Nemačke, naveo je da bi njegova zemlja trebalo da razmisli oko toga šta može da ponudi mladim Britancima i dodao da se SPD uvek zalagala za to da se ljudima omogući dvojno državljanstvo.

Ponudimo državljanstvo mladim Britancima koji žive u Nemačkoj, Italiji ili Francuskoj, tako da oni mogu da ostanu državljani EU u ovoj zemlji – rekao je nemački ministar.

Opoziciona stranka Zeleni je takođe pozvala nemačke vlasti da omoguće Britancima koji žive u Nemačkoj da dobiju nemački pasoš.

Tanjug
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter