Izvor:
02.11.2017 u 22:46
0

Madrid: Pritvor osmorici bivših katalonskih ministara!

Španski vrhovni sud naložio je danas pritvor za osmoricu katalonskih zvaničnika do okončanja istrage i eventualnog suđenja.

Katalonski list "Vanguardia" javlja da je sud izdao evropski nalog za hapšenje smenjenog katalonskog lidera Karlesa Pudždemona koji se nije danas pojavio, a Rojters navodi da portparolka suda to nije mogla da potvrdi.

Ministar Santi Vilja koji je podneo ostavku pre jednostranog proglašenja nezavisnosti Katalonije, oslobođen je uz kauciju od 50.000 evra, prenosi "Pais".

Prethodno se nekoliko članova smenjene katalonske vlade došlo na sudu jutros, dok se Pudždemon i četvorica ministara koji su trenutno u Belgiji među kojima je i i bivši regionalni potpredsednik Oriol Žunkeras, nisu pojavili.

Happytv.rs/Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter