Izvor:
03.11.2017 u 18:41
0

SLUČAJ PUDŽDEMON: EU odbila da interveniše, „to je stvar pravosudnih organa“!

Evropska unija odbila je danas da interveniše povodom evropskog naloga za hapšenje, koji će biti izdat za bivšim katalonskim liderom Karlesom Pudždemonom koji se trenutno nalazi u Belgiji, uz obrazloženje da je to pitanje za sudove.

– To je u potpunosti pitanje za pravosudne organe, čiju nezavisnost mi u potpunosti poštujemo, izjavila je portparolka Evropske komisije Anika Brajthart, prenosi AFP.

Kako je ranije najavljeno, španski sudija koji vodi istragu o katalonskim separatistima danas će izdati evropski nalog za hapšenje smenjenog katalonskog lidera Karlesa Pudždemona.

Prethodno, Pudždemonov advokat Pol Bekert rekao je da je španski sud izdao evropski nalog za hapšenje smenjenog katalonskog lidera, kao i još četvorice ministara koji su u Belgiji.

Izvor: Tanjug.rs
Foto: Instagram/jordiborrasfoto

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter