Izvor:
04.11.2017 u 22:44
0

Trampov savetnik priznao da se sastao sa ruskim zvaničnicima!

Savetnik u predsedničkoj kampanji Donalda Trampa, Karter Pejdž, priznao je da se sastao sa zvaničnicima ruske vlade 2016, piše "Njujork tajms" pozivajući se na njegovo svedočenje pred odborom Kongresa.

Bivši oficir Američke ratne mornarice i investicioni bankar koji je bio savetnik za spoljnu politiku u Trampovoj kampanji, prethodno je negirao ili zaobilazio odgovor na pitanja "Njujork tajmsa" da li se sastao sa ruskim zvaničnicima, prenosi AFP.

Ovakav razvoj događaja usledio je nekoliko dana nakon što su šef Trampove kampanje Pol Manafort i njegovi saradnici smešteni u kućni pritvor na osnovu optužbi za pranje novca koje je povezano sa istragom specijalnog istražitelja Roberta Mjulera o eventualnim vezama Trampovog izbornog tima sa Rusijom.

Kako agencija navodi, američki Kongres takođe sprovodi tri odvojene istrage povodom tih optužbi koje su pratile Trampa od početka njegovog ulaska u kabinet, a koje on snažno odbacuje.

Ubrzo nakon njegovog puta u julu 2016, Pejdž je "poslao i-mejl na adresu najmanje jednog pomoćnika u Trampovoj kampanji opisujući svoje utiske nakon susreta sa zvaničnicima ruske vlade, zakonodavcima i biznismenima", piše "Njujork tajms" pozivajući se na navode osobe upoznate sa sadržajem poruke.

Pejdž je kasnije potvrdio za njujorški dnevnik da jeste bio na sastancima, a za Si-En-En je rekao da je među onima sa kojima se sastao bio zamenik ruskog premijera Arkadij Dvorkovič.

Međutim, kako se navodi, on je umanjio značaj tih sastanaka rekavši za list da je "imao veoma kratak razgovor sa nekoliko ljudi".

Happytv.rs/Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter