Izvor:
08.11.2017 u 16:54
0

TRAMP VREDAN NA TURNEJI PO AZIJI: Proglasio „dan žrtava komunizma“ povodom 100-godišnjice Oktobarske revolucije

Predsednik SAD Donald Tramp proglasio je današnji dan "danom žrtava komunizma", povodom 100-godišnjice Oktobarske revolucije u Rusiji.

– U prethodnih 100 godina, komunistički totalitarni režimi širom sveta ubili su više od 100 miliona ljudi i izložili još nebrojeno mnogo eksploataciji, nasilju i neviđenom uništenju. Danas se sećamo svih onih koji su umrli i svih onih koji nastavljaju da pate pod komunizmom – saopštila je Bela kuća.

Bela kuća objavila je saopštenje dan pre nego što je predsednik Tramp napustio Južnu Koreju i zaputio se za Kinu, koja je komunistička država od 1949. godine.

Predsednik SAD se trenutno nalazi na 12-dnevnoj turneji kroz Aziju.

Tramp je ranije nazivao kineskog predsednika Si Ðinpinga "prijateljem", a danas ga je pohvalio, rekavši da puno pomaže u rešavanju krze sa Severnom Korejom, navodi AFP

Tanjug
Foto:Twitter/AP

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter