Izvor:
09.11.2017 u 13:36
0

Sirijska vojska zauzela poslednje veliko uporište islamista!

Sirijska vojska zajedno sa savezničkim snagama zauzela je poslednje veliko islamističko uporište u Siriji, grad Albu Kamal, tvrdi komandant vojne alijanse koja podržava sirijskog predsednika Bašara al Asada.

Komandant je naveo da su iračke narodne mobilizacijske snage zauzele Albu Kamal, koji se nalazi u blizini granice sa Irakom, preneo je Rojters.

Sirijski predsednik izjavio je u utorak da će sirijska vojska i njeni saveznici nastavti borbe u zemlji posle završetka bitke u provinciji Deiz al-Zor, gde je ekstremisitčka Islamska država izgubila svoje poslednje uporište.

On je rekao i da bi mogao da pokrene rat protiv "Sirijskih demokratskih snaga (SDF)", koje kontrolišu više od četvrtine Sirije, a koje imaju podršku SAD, preneo je Rojters .

Asad je rekao da je rat usmeren na one koji žele da "podele i oslabe državu".

"Pobede protiv terorističkih organizacija, koje su počele od Alepa, a ne završavaju se sa Deir al-Zorom, nanele su ključni udarac koji je sprečio podele i realizaciju terorističkih ciljeva", rekao je Asad.

Sirijski predsednik vidi sve grupe koje se bore protiv sirijske vlasti kao terorističke, navela je britanska novinska agencija.

Happytv.rs/Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter