Izvor:
30.04.2016 u 13:53
0

NJUJORK U PANICI: Hakeri IS objavili spisak imena stanovnika KAO META

Grupa hakera povezanih sa Islamskom državom postavila je na Internetu spisak sa hiljadama imena stanovnika Njujorka i pozvala svoje sledbenike da ih napadnu, javila je agencija Rojters pozivajući se na izvor američke službe bezbednosti.

Federalni agenti i policija Njujorka su u kontaktu sa pojedincima sa tog spiska kako bi ih obavestili o tome, ali izvor iz službe bezbednosti navodi da ne veruje da je u pitanju kredibilna pretnja, javlja Rojters.

"Iako je naša standardna praksa da ne komentarišemo specifična operativna i pitanja vezana za istrage, FBI rutinski informiše pojedince i organizacije o podacima prikupljenim tokom istraga koji bi mogli da se shvate kao potencijalno preteći", navodi FBI u saopštenju.

Na spisku su imena, kućne i mejl adrese hiljada ljudi iz Njujorka.

Prošle godine, grupa povezana sa IS je postavila na Internetu, kako je tvrdila, imena, adrese i fotografije 100 pripadnika američke vojske i pozvala svoje pristalice da ih ubiju, podseća Rojters.

SAD su od 2013. uhapsile više od 70 pojedinaca zbog pokušaja da podrže IS, navodi agencija.

Izvor:Tanjug
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter