Izvor:
23.11.2017 u 19:40
0

MUGABEU DODELJEN IMUNITET: Od novog predsednika se očekuje da ne bude kopija!

Dan uoči zakletve novog predsednika Zimbabvea, Emersona Mnangagve, bivšem predsedniku Robertu Mugabeu dodeljen je imunitet, čime je zaštićen od sudskog postupka i osigurana bezbednost u njegovom domu, što je deo dogovora da odstupi s vlasti, saopštio je za Rojters izvor blizak pregovorima.

Opozicija u Zimbabveu saopštila je da želi da sledeći predsednik i bivši potpredsednika države, Mnangagve, razmotri sve "stubove represije", koji su Mugabeu pomogli da 37 godina ostane na vlasti.

Opozicija je izdala prvo zvanično saopštenje otkad je Mugabe u utorak podneo ostavku, u kojem se navodi da su obazrivo optimistični da Mnangagva neće "imitirati zli, korumpirani, raspali i nesposobni režim Mugabea".

Izvor: Tanjug
Foto: Wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter