Izvor:
24.11.2017 u 17:35
0

SKANDAL U KINI: Vaspitačice u vrtićima zlostavljaju decu!(VIDEO)

Desetine uznemirenih roditelja okupilo se ispred vrtića u Pekingu kojim upravlja kompanija RYB zahtevajući odgovore nakon navoda o tome da su neka deca bila zlostavljana i maltretirana.

Ovaj slučaj privukao je veliku pažnju u Kini i izazvao nezadovoljstvo zbog potencijalnih propusta u nadzoru privatnih pretškolskih ustanova kojih je sve više u toj zemlji.

Skandal je izbio pošto su kineski mediji objavili tvrdnje roditelja koji da su im deca maltretirana, kažnjavana, primoravana da uzimaju neidentifikovane bele pilule, kao i da su primetili modrice na njihovim telima i ubode iglom.

Na društvenim mrežama pojavile su se slike navodnih povreda kod dece, pre nego što su kineski Internet cenzori započeli brisanje postova.

– Zakoni moraju da se primene, nadzor da se pojača, a plate nastavnika da se povećaju. Briga o deci ne sme da se odvija na necivilizovan način – navodi se u uvodniku agencije Sinhua.

Kompanija RYB i njene franšize upravljaju sa 1.300 dnevnih centara i skoro 500 vrtića u 300 kineskih gradova.

Izvor. Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter