Izvor:
25.11.2017 u 02:01
0

Tusk: Britanija ima još samo 10 dana da ispuni obaveze!

Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk izjavio je danas da je Britaniji ostalo još samo 10 dana da ispuni obaveze u sve tri oblasti koje se tiču razlaza sa EU, ako London želi da počne pregovore o prelaznom periodu nakon Bregzita i o budućim odnosima.

"Moramo videti napredak Britanije u roku od 10 dana po svim pitanjima uključujući po pitanju Irske", napisao je Tusk večeras na Tviteru, nakon sastanka s britanskom premijerkom Terezom Mej u Briselu, prenosi Rojters.

Tusk je dodao da je "dovoljan napredak u pregovorima o Bregzitu na sastanku u decembru moguć, ali i dalje je ogroman izazov".

Neimenovani zvaničnik EU rekao je da se Mej, tokom jednosatnog razgovora sa Tuskom, složila da je 4. decembar "apsolutni krajnji rok" kako bi se omogućilo da pregovarač EU za Bregzit Mišel Barnije preporuči prelazak na sledeću fazu, koja se odnosi na trgovinu i buduće odnose EU i Britanije.

Isti zvaničnik je naveo da je Tusk upozorio Mej da će, ukoliko Britanija ne postigne napredak u narednih 10 dana, to onemogućiti dalje pomake u pregovorima o razlazu.

Taj zvaničnik je, takođe, rekao da je i dalje sporan način na koji će irska granica sa Severnom Irskom funkcionisati nakon istupanja Britanije iz EU u martu 2019.

Happytv.rs/Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter