Izvor:
06.07.2016 u 21:34
0

TONI BLER: Žao mi je zbog rata u Iraku, ali terorizam nije krenuo zbog toga!

Bivši britanski premijer Toni Bler izjavio je danas da mu je žao i da se kaje zbog rata u Iraku, ali je istovremeno branio svoju odluku da Veliku Britaniju uključi u invaziju na Irak 2003. koju su predvodile SAD, navodeći da današnji terorizam nije pokrenut zbog toga. Rojters navodi da je Bler ovako odgovorio na žestoke kritike na njegov račun koje su se pojavile nakon izveštaja o tom ratu koji je pripreman sedam godina, a koji je objavljen danas.

Obaveštajne procene obavljene u to vreme o tom da treba ići u rat ispostavile su se kao pogrešne. Ono što je usledilo ispostavilo se kao nešto što je još više neprijateljski nastrojeno, što se vremenski mnogo produžilo i što je ispalo krvavije nego što smo mi ikada mogli da zamislimo – kazao je Bler novinarima.

On je naveo da zbog svega ovoga izražava "više tuge, kajanja i izvinjenja nego što ćete ikada znati". Bler je rekao da prihvata punu odgovornost za odluku o odlasku u rat, ali je odbacio argument da je današnji terorizam pokrenut invazijom na Irak. On je takođe naveo da je "svet bolje mesto bez iračkog diktatora Sadama Huseina, koji je skinut sa vlasti u invaziji".

Tanjug
Foto: Twitter/LBC

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter