Izvor:
07.07.2016 u 00:17
0

PROBLEM MODERNOG DRUŠTVA: Sve veći broj žrtava zbog “selfija“

Prošle nedelje, nemački turista poginuo je nakon što je pozirao za sliku na kojoj skače, i to sa litica drevnog grada Maču Pikču u Peruu.

Samo dan ranije, drugi turista takođe je umro nakon što je pokušao da napravi selfi na vodopadima Gocta u istoj zemlji.

Novi incidenti idu u prilog sve većem broju smrtnih slučajeva čiji su uzrok rizični selfiji, piše The Next Web.com

Prema istraživanjima „Priceonomics“, najčešći uzroci smrti koji su povezani sa selfijima su padovi sa velikih visina. Prosečne godine žrtava selfija su 21 godina, a 75 odsto su muškarci, iako žene češće slikaju same sebe.

Ova epidemija utiče na globalnu popuaciju: U januaru 2016. godine, the Washington Post je pisao da Indija ima najveći broj umrlih zbog selfija, a cela zemlja je obeležila „no selfie“ zone na nekim turističkim atrakcijama. Kada se tome doda činjenica da Indija ima najveću stopu utapanja posebno onih između 15 i 25 godina, dobija se razlog za paniku.

U međuvremenu, Rusija je izdala javni vodič za bezbedno pravljenje selfija ali i druge zemlje su pod rizikom da njihova mladež može da izgubi živote zbog pomodnog trenda.

U Njujorku je student poginuo nakon što se popeo na hotel da bi se slikao sa fasade.

Ima mnogo ljudi koji umiru zbog onog što vole, ali ne postoji ta količina lajkova i ritvitova koja je vredna kul selfija, a ni kul selfija vrednih smrti. Statistika kaže da u protekle dve godine nema znakova smanjenja smrtnih ishoda zbog slikanja, što je zabrinjavajuće.

Već je dovoljan problem što ima toliko zavisnika od interneta i društvenih mreža. Selfiji će biti kap u prepunoj čaši vode.

Izvor: BizLife
Foto: Instagram/ drewsssik, pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter