Izvor:
26.11.2017 u 22:58
0

BALI: Opasnost od vulkana!

Indonežanske i regionalne vlasti izdale su "crveni alarm" – upozorenje zbog opasnosti od vulkana Agung koji izbacuje gust pepeo do 6.000 metara u visinu.

Kako prenose strani mediji, crveno upozorenje znači da se predviđa da će erupcija biti neposredna, sa značajnom količinom pepela.

Srtani mediji prenose da su putevi na ovom među turistima popularnom ostrvu prekriveni pepelom, kao i automobili i zgrade koje se nalaze u blizini vulkana.

Stručnjak agencije za vulkanske i geološke katastrofe, kaže da vulkan izbacuje pepeo, ali da situacija mora da se prati zbog mogućnosti da će doći do jake erupcije.

Ipak, kako su zvaničnici naveli, aerodrom će ostati otvoren za sada dok pepeo može da se izbegne.

Vulkan na planini Agung eruptirao je u subotu uveče i tri puta jutros izbacujući pepeo u vis.

Kako prenosi AP, mračni sivi oblaci kreću se ka susednom ostrvu Lombok, na kome je u toku popodneva zatvoren aerodrom.

U obližnjim selima stvorio se sloj pepela debljine do jednog centimetra, a da policajci i vojnici na tom području nose zaštitne maske.

Kako je agencija ranije prenela, vulkan na indonežanskom ostrvu je u subotu proradio drugi put za nedelju dana, ali zvaničnici su naveli da je nivo upozorenja ostao nepromenjen, jer je erupcija mala.

Izvor: Tanjug.rs
Foto: Twitter/SkyNews

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter