Izvor:
07.07.2016 u 13:37
0

STRAVIČNE POPLAVE ODNELE SVE PRED SOBOM: Traga se za 181 osobom, NIVO VODE POLAKO OPADA!

Nivo vode počeo je danas da opada u centralnim i istočnim delovima Kina, posle višednevnih obilnih kiša zbog kojih su reke probile brane, poplavile gradove i sela i zaustavile javni prevoz, a najmanje 181 osoba je poginula ili nestala.

Kineska Meteorološka uprava je kasno sinoć saopštila da je u gradu Vuhan na obalama reke Jangce, koji ima osam miliona stanovnika, izmerena rekordna sedmična količina padavina sa nivoom vode od 57,4 centimetra, prenosi danas AP.

Nivo vode u donjim delovima toka reke Jangce i u nekim velikim jezerima u regionu dostigao je opasne vrednosti.

Zvaničnici Vuhana rekli su državnim medijima da je 14 osoba poginulo, dok se jedna vodi kao nestala, dok je oko 170.000 stanovnika premešteno na druge lokacije, a više od 80.000 ih je smešteno u skloništa.

Kinesko Ministarstvo za civilna pitanja je saopštilo da je do juče prijavljeno 181 ljudi koji su nestali ili su poginuli duž reke i u okolnim oblastima.

Kineski premijer Li Kećijang je bio u 30-satnom obilasku najugroženijih pokrajina Anhui, Hunan i Hubej, pozvavši lokalne zvaničnike da suzbiju poplave, obezbede glavne brane i zaštite lokalno stanovništvo.

Predsednik Sji Ðinping naložio je da se vojska i oružana policija pošalju kao podrška u pogođene oblasti.

Nivo vode u jezeru Taihu, u blizini Šangaja, dostigao je najviše vrednosti od 1954. godine, a to područje je u velikoj opasnosti od poplava usled tajfuna koji se prognozira za sutra. Poplave su na jugu Kine tokom letnje monsunske sezone česte, ali je količina kiše koja je pala ove godine neuobičajeno velika.

Izvor: Tanjug
Foto:Twitter/sky.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter