Izvor:
07.07.2016 u 20:33
0

DOLIJAO: Uhapšen terorista koji je proveravao GRANICE BALKANSKE RUTE!

Alžirac, osumnjičen za povezanost sa organizatorom terorističkog napada na Pariz, a imao je zadatak da u grupi migranata proveri granice na Balkanskoj ruti, nalazi se u nemačkom pritvoru, izjavili su danas tužioci.

Dvadesetogodišnji Bilal C. se sumnjiči i za povezanost sa teroristom koji je prošlog leta pokušao da izvede napad vatrenim oružjem u brzom vozu, takođe u Francuskoj, prenosi AP.

Osumnjičeni se tereti da je član Islamske države od decembra 2014. godine, prošao je vojnu obuku, a potom dobio zadatak da "istraži Balkansku rutu, granične kotrole i mogućnost krijumčarenja", navodi se u saopštenju nemačkog tužilaštva.

Prema nemačkim vlastima, Bilal C. je po zadatku putovao iz Sirije u Tursku, Grčku, Srbiju, Mađarsku i Austriju, a u Nemačku je stigao u avgustu.

Ne postoje indicije da je osumnjičeni bio aktivan posle dolaska u Nemačku, saopštilo je tužilaštvo.

Izvor:Tanjug
Foto:Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter