Izvor:
04.12.2017 u 03:10
0

Protesti u Rumuniji zbog reforme pravosudnog sistema!

Stotine građana Rumunije protestovalo je i večeras u glavnom gradu te zemlje, a protiv predviđenog reforme pravosudnog sistema za koji kritičari kažu da će otežati kažnjavanje korupcije na visokom nivou.

Učesnici protesta su ispred zgrade Vlade Rumunije nosili su nacionalne zastave i vikali "ostavka" i "pravda a ne korupcija", prenosi AP.

U međuvremenu, portparol vladajuće Socijaldemokratske stranke Kodrin Stefanesku rekao je da će stranka organizovati kontra proteste u Bukureštu i drugim gradovima protiv, kako je rekao "paralelne države".

Kako se navodi, pojedini članovi vlade i lider Socijaldemokratske partije Liviu Dragnea su pod istragom zbog korupcije, a sa druge strane oni tvrde da su tužioci politički motivisani.

Happytv.rs/Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter