Izvor:
08.07.2016 u 14:49
0

OBAMA PORUČUJE: Mirnom tranzicijom do novih odnosa Britanije i EU!

Američki predsednik Barak Obama izjavio je danas da je uveren da će Velika Britanija i Evropska unija uspeti da uspostave nove odnose i dogovore se oko tranzicije nakon što su britanski građani glasali na referendumu za izlazak iz tog bloka.

"Koliko god teško bilo, uveren sam da će Velika Britanija i EU moći da se dogovore oko mirne tranzicije ka novim odnosima, jer sve naše zemlje ostaju usredsređene na obezbeđivanje finansijske stabilnosti i rasta svetske ekonomije", naveo je Obama u komentaru za Fajnenšnal Tajms, prvog dana samita NATO u Varšavi, prenosi AFP.

Kako je rekao, uveren je da će se nastaviti specijalni odnosi Britanije i SAD.

"Ne sumnjam da će Velika Britanija ostati jedna od najsposobnijih članica NATO", rekao ej Obamam, prenosi Rojters.

U Varšavi danas počinje dvodnevni samit NATO, na kome će lideri 28 zemalja članica razgovarati o globalnim bezbednosnim pretnjama, od Avganistana i Islamske države do Ukrajine, a samitu će, pored ostalih, prisustvovati Obama, nemačka kancelarka Angela Merkel i britanski premijer Dejvid Kameron.

Na dnevnom redu su, kako je najavljeno, tri ključne bezbednosne teme – kontinuirana podrška avganistanskim snagama odbrane, borba protiv ekstremističke grupe Islamska država na južnom krilu NATO-a i predupređivanje "ruske agresije" na istočnim granicama Alijanse.

Izvor:Tanjug
Foto:Twitter/POLITICOEurope

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter