Izvor:
04.12.2017 u 19:03
0

MALTA: Uhapšeno 10 osumnjičenih za ubistvo novinarke!

Malteška policija uhapsila je 10 osoba osumnjicenih za ubistvo novinarke Dafne Karuana Galicije, izjavio je danas premijer te zemlje Džozef Muskat.

Muskat je ranije danas izjavio da je uhapšeno osam osoba, ali je kasnije na Tviteru naveo da su naknadno uhapšene još dve osobe.

– Vlasti drže pod kontrolom od jutros sve oblasti od interesa, a potrage su u toku, rekao je Muskat, prenosie strani mediji.

On je danas, dva meseca nakon ubistva Galicije, istakao da su svi osumnjičeni malteške nacionalnosti, da većina njih ima kriminalni dosije i da policija ima 48 časova da ih sve ispita i na osnovu toga ih oslobodi ili zadrži u pritvoru.

Malteška novinarka blogerka Karuana Galicija (53) koja se borila protiv korupcije u zemlji, ubijena je 16. oktobra u eksploziji bombe koja je postavljena ispod njenog automobila.

Ona je istraživala navode o korupciji i pranju novca najmoćnijih ljudi Malte, među kojima je bio i sam premijer Muskat i njegovi najbliži saradnici, podseha britanska agencija.

Izvor: Tanjug.rs
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter