Izvor:
04.12.2017 u 19:55
0

GRČKA: Turski ekstremisti pred sudom uoči posete Erdogana!

U grčkoj prestonici danas će se pred istražnim sudijom naći devet levičarskih ekstremista iz Turske, što je tek nekoliko dana uoči posete turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana toj zemlji.

Istražni sudija će danas odlučiti da li će ih zadržati u pritvoru ili će ih osloboditi uz kauciju.

Ekstremisti koji će se danas pojaviti na sudu uhapšeni su prošle nedelje u okviru policijskih racija, a među njima je osam muškaraca i jedna žena, koji su optuženi za prekršaje povezane sa terorizmom, falsifikovanje, posedovanje oružja i eksploziva i opiranje hapšenju.

Oni su, kako se navodi, bili uhapšeni pod sumnjom da su povezani sa ultra levicarskom ekstremistickom organizacijom Revolucionarna narodnooslobodilacka partija – Front (DHKP/C), koju Turska, SAD i Evropska unija vide kao terorističku organizaciju.

Policija je saopštila da je kod njih pronašla detonatore, pištolje i materijale koji bi mogli da se koriste za pravljene eksploziva.

Kako su strani mediju u petak izvestili, Erdogan će 7. i 8. decembra posetiti Grčku, što je prva poseta nekog šefa turske države Atini u poslednjih nekoliko decenija tokom kojih su odnosi dve zemlje zaoštravani po raznim pitanjima – od prava na teritorije u Egejskom moru do etnički podeljenog Kipra.

Britanska agencija je navela da se očekuje da se Erdogan sretne sa predsednikom Grčke Prokopisom Pavlopulosom i premijerom Aleksisom Ciprasom i da sa njima razgovara o bilateralnim odnosima, bezbednosnim pitanjima i izbegličkoj krizi.

Izvor: Tanjug.rs
Foto: rtvi.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter