Izvor:
07.12.2017 u 16:17
0

EU ZABRINUTA: Velike muke zbog Trampove odluke da „prizna stvarnost“!

EU je izrazila ozbiljnu zabrinutost nakon što je predsednik SAD Donald Tramp priznao Jerusalim kao prestonicu Izraela, navodeći da bi to moglo da ima reperkusije po mirovnu perspektivu.

– Aspiracije obe strane moraju biti ispunjene i mora se naći način da se putem pregovora reši status Jerusalima kao buduće prestonice obe države – navela je šefica za spoljnu politiku EU Federika Mogerini u saopštenju

Američki predsednik Donald Tramp objavio je u sredu da je došao trenutak da Jerusalim bude zvanično priznat kao prestonica Izraela, ignorišući upozorenja arapskih i evropskih lidera.

– Procenio sam da je vreme da Jerusalim zvanično priznamo kao prestonicu izraela. Ovo nije ništa ni više, ni manje od priznavanja stvarnosti – rekao je Tramp, obrativši se u Beloj kući, dodajući da je priznanje Jerusalima odavno trebalo da se uradi i da je u najboljem interesu SAD.

Izvor: Tanjug
Foto: Wikipedia.org

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter