Izvor:
08.12.2017 u 23:23
0

ŠOKANTNO OTKRIĆE: Amerika još pre dve decenije planirala napad na Severnu Koreju!

SAD su još pre dve decenije, u zategnutoj situaciji sa Severnom Korejom zbog njenih nuklearnih aktivnosti, planirale rat protiv Pjongjanga, ali je tadašnji sukob predupređen diplomatskim putem, pokazuju danas objavljena poverljiva dokumenta.

Te 1994. godine SAD su verovale da bi američka vojska i vojne snage Južne Koreje "bez sumnje pobedile" u sukobu na podeljenom Korejskom poluostrvu, mada su pretpostavljale da bi imale i mnogo gubitaka, navedeno je u dokumentima koja je danas objavila Arhiva nacionalne bezbednosti pri Univerzitetu "Džordž Vašington", prenosi AP.

U to vreme, administracija tadašnjeg predsednika SAD Bila Klintona razmatrala je mogućnost bombardovanja nuklearnog kompleksa Severne Koreje nakon što je ta zemlja počela da prazni reaktor koji je mogao da proizvede materijal za izradu atomske bombe.

Ipak, preteći sukob je tada sprečen diplomatskim putem, ali danas, kada je Severna Koreja na pragu sposobnosti da direktno ugrozi američko kopno nuklearnim napadom, mogućnost sukoba je ponovo na pomolu kao i 1994. godine, zaključuje američka agencija.

tanjug.rs
Foto: Twitter/Reuters

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter