Izvor:
11.12.2017 u 02:38
0

Sneg i niske temperature izazvale haos širom Nemačke i Britanije: U Frankfurtu otkazano 330 letova!

Stotine letova je danas otkazano, preusmereno ili odloženo širom Velike Britanije i Nemačke zbog nevremena.

Kako prenosi britanski Indipendent, stotine letova je otkazano ka i sa aerodroma Hitrou i Stansted u Londonu, aerodroma u Birmingemu i aerodroma Ist Midlands u Lesterširu.

Aerodromi Stansted i Luton su u prvoj polovini dana bili zatvoreni.

Nevreme u Velikoj Britaniji i u drugim zemljama je izazvalo velike probleme za desetine hiljada putnika.

I u Nemačkoj su zabeleženi problemi u avio-saobraćaju, a prema rečima portparola aerodroma u Frankfurtu, više od 300 letova je otkazano, a stotine odloženo zbog snega i leda koji su blokirali piste na tom najvećem nemačkom aerodromu.

Oko 330 letova je otkazano do 17 časova nakon što su jak sneg i temperature ispod nule pogodile region oko finansijske prestonice Nemačke, rekao je portparol firme "Fraport" koja upravlja aerodromom za AFP, prenose nemački mediji.

Vlasti departmana Pa-de-Kale u Francuskoj, gde je zbog jakog vetra izdato narandžasto meteorološko upozorenje, ranije danas su saopštile da se trajekt, koji je prevozio više od 300 ljudi, nasukao pod udarima olujnog vetra u Kaleu, na severu zemlje, ali da niko nije povređen.

Na trajektu se u trenutku nezgode nalazilo ukupno 316 ljudi među kojima 208 putnika, precizirale su gradske vlasti.

Brod za Duvr u Britaniji, koji je isplovio u 11.35 sati, udario je u pasarelu dok je manevrisao izlazeći iz luke u Kaleu, zbog čega se okrenuo ka drugom delu luke i tu se nasukao, navode francuski mediji pozivajući se na portparola kompanije u čijem je vlasništvu trajekt.

Happytv.rs/Tanjug
Foto: Twitter/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter