parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

Napadač u Njujorku taksirao, instrukcije za pravljenje bombe našao na internetu!

Guverner američke savezne države Njujork, Endru Kuomo, rekao je za Si-En-En (CNN) da je Akajed Ulah, koga je njujorška policija identifikovala kao počinioca današnjeg napada u podzemnoj železnici u tom gradu, navodno našao instrukcije za izgradnju bombe na internetu.

Na konferenciji za novinare nedaleko od mesta napada, Kuomo je opisao da je bomba bila izrađena na "amaterskom nivou".

Kako je saopštila njujorška Komisija za taksiranje i limuzine, Ulah je posedovao dozvolu za taksiranje limuzinom od 2012. do 2015. godine, prenosi Rojters.

Napadač nema kriminalnu prošlost u Bangladešu i poslednji put je posetio rodnu zemlju u septembru ove godine, izjavio je načelnik politike u Bangladešu.

Generalni inspektor policije A.K.M Šahidul Hak rekao je Rojtersu da je ta informacija zasnovana na broju Ulahovog pasoša.

Njujorška policija je ranije danas eksploziju koju je izazvao Ulah okarakterisala kao pokušaj terorističkog napada.

Ulah je detonirao cevnu bombu zalepljenu za svoje telo u podzemnoj železnici u Njujorku i tom prilikom povredio tri osobe i sebe, a incident se dogodio u jutarnjim satima po lokalnom vremenu na stanici u blizini Tajms skvera.

Komesar njujorške policije Džejms O''Nil saopštio je ranije da je eksplozija u podzemnoj železnici povezana sa terorizmom, preneo je AP.

Organi reda saopštili su da je počinilac našao inspiraciju u terorističkoj grupi, tzv. Islamskoj državi, ali da nema dokaza da je imao direktan kontakt sa tom grupom.

 

tanjug.rs
Foto: Twitter/Jacqueline For Trump, twitter/abc news

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost