Izvor:
17.12.2017 u 01:50
0

SAD: Komisija za istragu seksualnog zlostavljanja u Holivudu!

Američka pravnica i profesorka na Unvierzitetu Brendejs Anita Hil, koja je 1991. prva javno progovorila o nedoličnom ponašanju sudije Vrhovnog suda, vodiće komisiju koja istražuje navode o seksualnom uznemiravanju i zlostavljanju u Holivudu, prenosi "Glas Amerike".

Navodi se da je ta komisija formirana nakon brojnih optužbi u industriji zabave, uključujući i filmskog producenta Harvija Vajnstina, a nastala je na inicijativu direktorke “Lukasfilma” Kejtlin Kenedi, potpredsednice “Najki fondacije” Marije Ajtel, zastupnice talenata Nine Šo i investitorke Freade Kapor Klajn.

"Glas Amerike" navodi da je predsedavajuća komisijom Anita Hil jedna od prvih žena koja je u javnosti govorila o seksualnom uznemiravanju kada je 1991. svedočila protiv Klarensa Tomasa, tadašnjeg sudije čije je imenovanje u Vrhovni sud Senat trebalo da potvrdi.

"Vreme je da okončamo kulturu ćutanja. Ja sam 26 godina u ovom poslu, a ovo je trenutak kada zaista možemo nešto da promenimo", rekla je Hilova.

Navodi se da će komisija tražiti sveobuhvatno rešenje za problem seksualnog zlostavljanja, a trebalo bi da počne sa radom naredne godine.

Happytv.rs/Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter