Izvor:
18.12.2017 u 04:32
0

NE ODUSTAJE: Haradinaj postavlja nove zahteve Evropskoj uniji!

On je rekao da, dok Beograd napreduje u otvaranju poglavlja u pregovorima o pridruživanju EU, Priština je ostala samo sa Sporazumom o stabilizaciji i pridruživanju.

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj najavio je, uoči sutrašnje posete Briselu, da će Evropskoj uniji postaviti neke nove zahteve, odnosno da će zatražiti da se Kosovo tretira kao "ravnopravna država" i strana u pregovorima, navodi RTK.

Haradinaj je rekao da, dok Beograd napreduje u otvaranju poglavlja u pregovorima o pridruživanju EU, Priština je ostala samo sa Sporazumom o stabilizaciji i pridruživanju.

Mi smo samo sa S SP-om. Tražimo status kandidata za narednu godinu i početak otvaranja poglavlja. Taj zahtev sam po sebi ubrzava i proces liberalizacije – rekao je Haradinaj za portal "Ekonomia Online".

Haradinaj je rekao i da ne podržava ideje da se formiranje Zajednice srpskih opština (ZSO) uslovi glasanjem Srba za vojsku Kosova.

Takođe, napomenuo je da prilikom postizanja sporazuma o koalicionoj vlasti sa Srpskom listom nije bilo reči o formiranju vojske Kosova, niti ZSO, navodi RTK.

Kosovski premijer je istakao da je ponovo pokrenuo pitanje demarkacije granice sa Crnom Gorom, rekavši da je to pitanje sad u rukama poslanika – da glasaju ili ne za taj sporazum.

Haradinaj nije precizirao kada se očekuje ukidanje viza, ali je nagovestio da će to biti "svakako tokom 2018 godine".

Telegraf.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter