Izvor:
01.05.2016 u 01:37
0

DELIMIČNO OTVARANJE: Ponovo radi ODLAZNI TERMINAL aerodroma u BRISELU

Odlazni terminal aerodroma Zaventem u Briselu, koji je bio meta dvostrukog samoubilačkog napada u martu, biće sutra delimično otvoren, saopštio je Briselski aerodrom. U napadu 22. marta na aerodrom 16 osoba je ubijeno i pričinjena je velika šteta.

Nakon svečanog otvaranja putnici na tri leta će se registrovati tokom nedelje poslepodne na odlaznom terminalu – navodi Aerodrom u saopštenju.

Kako prenosi AFP, odlazni terminal je velikim delom uništen u dvostrukom terorističkom napadu, a aerodrom je morao da bude potpuno zatvoren za putnički saobraćaj 12 dana. Ponovo je otvoren 3. aprila nakon što su privremeno postavljene instalacije koje su omogućile 20 odsto uobičajenog saobraćaja u odlasku i taj se kapacitet od tada postupno povećava. Od ponedeljka registrovanje za letove će se obavljati na odlaznom terminalu, navodi Briselski aerodrom.

Kapaciteti aerodroma se povećavaju do 80 posto broja putnika iz vremena pre napada – saopštio je Aerodrom, dodajući da se nadaju da će dostići puni kapacitet u drugoj polovini juna.

Tanjug
Foto: Twitter/LePeuple2

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter