Izvor:
01.05.2016 u 01:48
0

DEVETI DAN VAZDUŠNIH UDARA: Rusija NEĆE TRAŽITI obustavu napada na Alep!

Rusija neće tražiti od snaga sirijskog režima da obustave vazdušne udare na grad Alep pošto veruje da oni pomažu u borbi protiv džihadističkih grupa, saopštilo je danas Rusko ministarstvo spoljnih poslova.

Mi nećemo vršiti pritisak na Damask, jer se mora shvatiti da je situacija u Alepu deo borbe protive terorističke pretnje – rekao je zamenik šefa ruske diplomatije Genadi Gatilov za rusku agenciju Interfaks.

Kako je preneo AFP, već deveti dan za redom traju režimski vazdušni udari na Alep. Prema podacima Sirijske opservatorije za ljudska prava, tokom protekle sedmice došlo je do intenziviranja borbi u tom gradu u kojima je poginulo više od 200 ljudi.

Zvaničnici SAD su optužili Moskvu da podržava napade režima iz Damaska i osudili su oštro napad na bolnicu u Alepu od pre nekoliko dana.

Rusija je negirala da podržava vazdušne udare režima al Asada i saopštila da nijedan ruski avion nije leteo iznad Alepa proteklih dana, navodi AFP.

Tanjug
Foto: Twitter/SyriaCivilDef

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter