Izvor:
13.01.2018 u 00:04
0

POBUNA AMBASADORA PROTIV TRAMPA: Karijerni diplomata i bivši marinac dao ostavku zbog neslaganja sa predsednikom SAD!

Ambasador SAD u Panami Džon Fili, karijerni diplomata i bivši helikopterski pilot marinaca, podneo je danas ostavku poručivši Stejt departmentu da oseća da više nije u stanju da služi američkom predsedniku Donaldu Trampu, prenosi Rojters.

"Kao mladi oficir spoljnopolitičke službe, dao sam zakletvu da ću verno služiti predsedniku i njegovoj administraciji na apolitičan način, čak i kada se možda ne bih složio s određenom politikom. Oni koji su me obučavali jasno su mi stavili do znanja da ako verujem da to nisam u stanju, imam časnu obavezu da podnesem ostavku. Taj trenutak je došao", naveo je Fili u pismu u koje je Rojters imao uvid.

Agencija navodi da je portparolka Stejt departmenta potvrdila odlazak Filija, navodeći da je on "obavestio Belu kuću, Stejt department i Vladu Paname o odluci da se 9. marta ove godine povuče iz ličnih razloga".

Happytv.rs/Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter