Izvor:
15.07.2016 u 14:42
0

SVEDOCI NAPADA U NICI: Bio je pokolj na putu, tela su bila svuda!

Stanovnik Nice, koji je bio svedok sinoćnjeg masakra u tom francuskom letovalištu, kazao je da se napadač u kamionu pojavio odjednom, počeo da puca i kamionom gazi masu ljudi koji su gledali vatromet povodom nacionalnog praznika 14. jula, pri čemu je ubio najmanje 84 ljudi, a potom je policija u razmerni vatre ubila napadača.

Bio je pokolj na putu. Tela su bila svuda – kazao je Vasim Bulel za AP.

Agencija navodi da su zbog ovog napada zastave Francuske spuštene na pola koplja u Nici i Parizu.

Visoki lokalni zvaničnik Erik Sioti kazao je za televiziju BFM da je policija ubila napadača nakon "razmene vatre".

Policija još uvek ne želi da potvrdi navode medija da je napadač identifikovan kao 31-godišnjak tunižanskog porekla koji je živeo u Nici. Napadač je vozio kamion težak 19 tona kojim je gazio ljude na putanji dugoj dva kilometra pre nego što je ubijen.

Prema izjavama jednog od očevidaca, ubica je uzvikivao "Alahu akbar" pre nego što ga je policija usmrtila.

Očevidac po imenu Nadir rekao je da je video napadača kako vadi oružje i počinje da puca na policiju, i da ga je policija ubila.

Rojters prenosi da je napadač bio poznat francuskoj policiji zbog počinjenih krivičnih dela, ali ne i obaveštajnih službi.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/ bbcworld

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter