Izvor:
14.01.2018 u 15:19
0

IZRAEL: Vojska uništila tunel Hamasa koji je vodio do Egipta!

Izraelska vojska saopštila je da je uništila tunel koji je izgradila ekstremistička organizacija Hamas i koji se prostirao od palestinskog Pojasa Gaze, kroz teritoriju Izraela sve do Egipta. Navodi se da je 1,5 kilometara dugi tunel bio prokopan ispod graničnog prelaza Kerem Šalom, glavne tačke za dostavu humanitarne pomoći u Gazi, kao i ispod strateških gasovoda i naftovoda.

Portparol izraelske vojske naveo je da su njeni borbeni avioni pogodili deo tunela, a da su potom sofisticirana "oruđa" uništila ostatak, kao i da su vojnici već neko vreme pratili izgradnju tunela, navodeći da je postojala neposredna opasnost od napada na Izraelce iz njega.

Izrael je od infiltriranja Hamasa u tu zemlju tokom rata 2014. godine, stavio veliki prioritet na zaustavljanje pretnji iz tunela, a u poslednja dva meseca ovo je treći tunel koji je uništen.

Izvor: Tanjug
Foto:Twitter/Ekipa SN‏

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter