Izvor:
15.07.2016 u 17:11
0

ZAKAZALA I APLIKACIJA: Sistem za uzbunu proradio dva sata nakon napada u Nici

Aplikacija za uzbunu koja se koristi na mobilnim telefonima i koju je francuska vlada predstavila početkom juna, proradila je sa više od dva sata zakašnjenja kada je protekle noći izveden napad u Nici, objavio je danas francuski "Mond".

Korisnici aplikacije SAIP, sistema za uzbunu i zaštitu stanovništva, primili su poruku sa uzbunom na svojim pametnim telefonima povodom napada u Nici tek u 01.34 sati, dok je napad izveden oko 23.00 sata.

Fotografije ekrana su, kao dokaz o kašnjenju aplikacije, korisnici objavili na društvenim mrežama.

Aplikacija je osmišljena posle napada izvedenih u Parizu 13. novembra 2015, kao dopunsko sredstvo drugih komunikacionih kanala vlasti, a takođe pruža savete o tome kako se treba ponašati u slučaju napada.

O upućivanju uzbune odlučuje policija, navodi pariski list.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/abcnews

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter