Izvor:
16.01.2018 u 23:39
0

ŽIVI SE SMRZAVAJU: Ekstremno niske temperature u Rusiji! (VIDEO)

Dvojica muškaraca su se zaledila i umrla kada su pokušali da prepešače do obližnje farme, nakon što im se automobil pokvario.

U ruskoj republici Jakutiji, dve osobe su umrle od hladnoće, kada su izašle iz vozila koje se pokvarilo, usled rekordno niskih temperatura koje su zadesile taj region i dostižu čak minus 67 stepeni Celzijusa u nekim oblastima.

U Jakutiji, regionu bogatom dijamantima koji se nalazi na oko 5.311 kilometara istočno od Moskve, gde učenici rutinski odlaze u školu na temperaturama od minus 49 stepeni, nastava je otkazana, javlja AP.

Tokom vikenda, dvojica muškaraca su se zaledila i umrla kada su pokušali da prepešače do obližnje farme, nakon što im se automobil pokvario.

Kancelarija za medije guvernera Jakutije saopštila je danas da u svim domaćinstvima i poslovnim objektima u regionu centralno grejanje radi regularno i da sva imaju pristup agregatima u slučaju nestanka struje.

U ruskom selu Ojmjakon na dalekom istoku Sibira, koje važi za jedno od najhladnijih naseljenih mesta na planeti, 2013. godine je zabeležena najniža temperatura ikada minus 71 stepen Celzijusa.

Pogledajte kako se oni najhrabriji ili najluđi kupaju na najnižim mogućim temperaturama:

Telegraf.rs
Foto: Arhiva/Youtube

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter