Izvor:
17.01.2018 u 00:02
0

BUKTE NEMIRI U UKRAJINI: Tuča demonstranata, zapaljena ruska zastava!

Ispred Vrhovne rade je došlo do tuče demonstranata, koji traže usvajanje zakona o reintegraciji Donbasa i proglašenju Rusije za "agresora", i pripadnika policije.

Kako navode očevici, demonstranti su prvo zapalili gume, a zatim su u vatru bacili rusku zastavu. Policija je pokušala da omete gume, ali nije uspela. Vlasti uveravaju da se situacija nalazi pod kontrolom: za red i mir u centru Kijeva brine se 4.000 policajaca.

Učesnici akcije "Stop revanšu" okupili su se jutros ispred stadiona "Dinama" i krenuli su prema zgradi Vrhovne rade. Oni nose zastave sa simbolima nacionalističke društveno-političke organizacije "Slobodni ljudi" i državne zastave Ukrajine.

Osim pomenutog zakona o reintegraciji, demonstranti pozivaju Parlament da usvoji zakon o kolaboracionizmu i antikorupcionom sudstvu na osnovu napomena Venecijanske komisije.

Kurir.rs
Foto: Arhiva/Twitter

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter